Странице

недеља, 17. март 2013.

XPOSE - festival digitalne umetnosti

Ziriranje: Goran Filipovic, Zana Poiliakov, Tatjana Dimitrijevic

U želji da sačuvam od zaborava jednu odličnu ideju i realizaiju, otvaram ovaj blog, gde ću postaviti sve sto imam u arhivi, a vezano je za XPOSE festival digitalne umetnosti.

XPOSE festival digitalne umetnosti je okupljao mlade talentovane umetnike ne samo iz Srbije, vec iz celog sveta - u Pančevu.
Kako sam pokusavala da poronađem na internetu stranice na kojima bi bili objavljeni radovi ili makar nešto o ovom značajnom dogadjaju i kako nisam naisla na stranicu sa objavljenim radovima odličila sam da ih postavim ovde.

U znak zahvalnosti i podrške svim ljudima koji su učestvovali u ostvarenju ovog velikog projekta i koji su uneli ogromnu pozitivnu energiju u svaki momenat ovog festivala.

Festival je odrađen bez ijednog potrošenog dinara uz ogromnu energiju i elan SVIH.

Zahvaljujem se kompaniji Božić i sinovi i vlasniku Jovici Boziću, koji su podržali ovu ideju i pod čijim se okriljem festival održavao, jer sam u to vreme bila PR i direktor marekitnga.

Zahvaljujem se softverskom timu Gowi group koje mnogo volim.
[ Možda bi trebalo da se profesionalnije izrazim o tim ljudima -  genijalcima, ali ne mogu .. naprosti ih volim i to je jedino sto mogu da kažem - nadam se da me razumete.]

Naročito bih želela da istaknem da je izvanredni, jedinstvenoi i unikatni LOGO festivala odradio Web dizajner Goran Ratković.

Zaista ne znam ko je sada pravni vlasnik logo-a niti ko polaže parava na inetelktualnu svojinu istog, koristiću ga na ovom blogu, bez ikakve zelje da se "okoristim" u bilo kom pogledu, već da prikažem svu velicinu naših maldih intelektualaca iz IT oblasti .

Smatram da treba da se prikaže Srbiji i svetu sta posedujemo i kakve genijalne mlade stvaraoce, umetnike i intelektualce imamo – to je i bila ideja vodilja na koju sam došla posmatrajući ljude koji danima sede pred računarom i stvaraju neverovatna dela i ulažu sva svoja ogromna znanja, vestine, sposobnosti, kreativnost i ljudke kvalitete  u svoj rad i stvaralaštvo .

Iako je prošlo mnogo godina od prvog festivala pod nazivom Art-Tech [naziv su takođe osmislili dizajneri Gowi grupe iprogramerski tim Božić i sinova] jos uvek u sebi pronalazim istu energiju, želju, volju i ideju na čijim su se krilima vinuli ovi festivalski dani .

Svi mediji su pisali i izveštavali o XPOSE festival digitalne umetnosti,  bez ikakve naknade. Gostovanja i relame na TV stanicama su takojde isle besplatno, sponzori su se priključili bez traženja ikakve "protiv uluge".

Svi mi, koji smo izgarali danonoćno u organizaciji i pripremama smo bili tako srećni, zadvoljni i tako smo se dobro zabavljali radeći na predivnoj ideji.

BESKRAJNO sam zahvalna SVIMA i mnogo puta želim da im pokazem tu zahvalnost , bez obzira što je mnogo vremena prošlo i što su nas životni i profesionalni putevi odveli na razne strane sveta.

Možda je ovo dovoljno dobar način da izrazim zahvalnost i da otrgnem od zaborava događaj koji je još uvek i zauvek jedna od velicanstvenih ideja.



Mojim odlaskom iz kompanije Božić i sinovi, a nakon dogovora da će organizacija XPOSE festivala  biti preneta na firmu  … na žalost nije se organizovao više ni jedan … nadam se da će možda ovo  potsećanje podstaći nekoga da nastavi gde smo stali.

[p.s. Meni lično je važno da predstavim ovaj festival jer sam mukotrpno radila i uložila mnogo energije  na:

 - prezentovanju ideje, 
 - pronalaženju i organizaciji učesnika, članova žirija, sponzora, medija,
 -  pisanju, sakupljanju i ažuriranju press materijala, 
 -  motivisanju saradnika,
 - organizaciji,vođenju i praćenju celokupnog ostvarenja koncepta festivala 
 -  organizaciji i vođenju  završne večeri, žiriranja i press koferencija. ]


Tatjana Dimitrijevic

Нема коментара:

Постави коментар